T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Twitter Bootstrap, platforma de care ne-am indragostit cu totii

Twitter Boostrap reprezinta cea mai populara platforma dedicata realizarii unui design responsive fara a avea o experienta relevanta in webdesign.

Din dorinta de a evolua din punct de vedere al implementarii elementelor de design care sa imbunatateasca pe cat posibil experienta utilizatorului pe o platforma online, cei mai multi programatori/manageri din acest domeniu isi dedica tot mai mult timp in identificarea de framework-uri care sa usureze procesul de dezvoltare a unei interfete web.

Twitter Bootstrap reprezinta una din aceste platforme care a inceput sa fie regasita in cea mai mare majoritate a site-urilor si soft-urilor online datorita multitudinii de teme web, aplicatii si plugin-uri construite cu acest framework.

Ce este Twitter Bootstrap?

Este un framework dedicat design-ului HTML/CSS si Javascript care se remarca in primul rand prin punerea la dispozitie a unor resurse ce au ca principal scop finalizarea proiectului intr-un timp foarte scurt indiferent de complexitate. Fiind un proiect open source, a capatat o popularitate uriasa si rapida in randul specialistilor din comunitatea online, ajungand la versiunea 3.3.0 si la un numar imens de librarii si extensii care sa imbunatateasca permanent performantele framework-ului.

Printre aceste resurse remarcam:

- Template-uri variate din numeroase domenii de activitate, atat gratuite cat si comercializate;

- Multitudine de fonturi noi in permanenta schimbare;

- Elemente ce tin de User Experience si User Interface;

Pe langa aceste beneficii, Twitter Bootstrap se mai remarca si prin uriasa compatibilitate cu cele mai importante browsere si dispozitive mobile, fiind necesara doar implementarea unui CSS responsive. Referitor la acest lucru, unul din cele mai mari avantaje conferite de platforma este reprezentat de setul de elemente dedicate realizarii unui design responsive.

De ce sa folositi Bootstrap?

- Proiecte finalizate in timp record - folosind elementele de design predefinite in Bootstrap se salveaza foarte mult timp.

- Contine elemente responsive – are in componenta un set de clase responsive  util in realizarea unui design adaptabil oricarui display.

- Usurinta de folosire – prin cunostinte fundamentale de HTML si CSS poate fi realizat un design in bootstrap.

- Open Source – accesabilitatea si popularitatea uriasa provine din faptul ca este o platforma gratuita.

 

Interesant articolul. Stiam ca trebuie sa fie o cale mai usoara decat de a incepe mereu de la 0..
Andrei Panait 14 Sep 2016 12:38 pm

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord